De boomkwekerij is gevestigd op het huisadres van Boomwereld. Sinds 2004 wordt hier in Geijsteren een breed assortiment sierbomen gekweekt. De boomkwekerij bestaat uit 11 ha zandgrond waarvan 3,5 ha wordt beteeld met sierbomen. Door de teelt wisseling met akkerbouw en groenbemesters kunnen de bomen in vruchtbare grond groeien. Er wordt een breed scala van niet alledaagse bomen geteeld zoals Cornus, Davidia, Fagus, Halesia, Hamamelis, Magnolia, Quercus en Styrax. De meeste soorten worden in de maat 6-8-10 geleverd.

Sinds 2011 beschikt Boomwereld over 2.500 meter teeltgoot. Gotenteelt is een goede oplossing, je haalt de teelt eigenlijk uit de grond.

 In goten kun je je eigen grondmengsel samenstellen, inclusief de mestgift. Je kunt bovendien meer bomen op een hectare kwijt. Ook het rooien gaat gemakkelijk met een machine die de goten automatisch uit de stelling trekt. Je staat ook niet meer gebogen te werken. Verder is de groei beter in de goot en krijgen de bomen een mooie wortelpruik. De kwaliteit is heel erg goed en het uitval percentage is drastisch verlaagd. De afgelopen seizoenen hebben we ieder jaar 17.000 spillen gekweekt in de goten. Een groot gedeelte van de spillen uit de goot wordt direct verkocht aan andere kwekers. Een gedeelte wordt zelf uitgeplant. De aanslag in de vollegrond is goed en er zit een ongekende mooie wortelpruik aan na 3 jaar in de vollegrond te hebben gestaan.

Klik HIER voor onze actuele voorraadslijst.

51.55456846711376

Contact

Neem contact met ons op!